Δωρεάν Mεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 60€ και
βάρους έως 3 κιλά
Καλάθι Αγορών (0)

Θυμάρι (60γρ.)

Θυμάρι (60γρ.)
Θυμάρι (60γρ.)
Το θυμάρι έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Σε συσκευασία με καθαρό βάρος 60γρ.
Κωδικός προϊόντος:
ΒΟΤ-7
Άμεσα διαθέσιμo
 • Το θυμάρι έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Ως έγχυμα θεωρείται δυναμωτικό, τονωτικό, αντισπασμωδικό και μαλακτικό του στομάχου.

  Για εξωτερικές πλύσεις το αφέψημά του βοηθάει στους ρευματισμούς και αρθριτικούς πόνους.

  Πίνοντάς το κάνει καλό σε δυσπεψίες και κρυολογήματα.

  Οι πληροφορίες που δίνονται εδώ έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές ή γενικότερα συμβουλές για θέματα υγείας, o μόνος αρμόδιος για τις οποίες είναι ο προσωπικός σας γιατρός. 

 • Βάζουμε τρία κουταλάκια σε ένα λίτρο καυτού νερού. Το αφήνουμε 15 – 20 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε. Πίνουμε τρία φλιτζάνια την ημέρα κατά προτίμηση μετά το φαγητό, ή κατά περίπτωση για την αντιμετώπιση εντερικών διαταραχών, στο βήχα στη γρίπη, για την τόνωσή μας, για τη μείωση  του άγχους. Δεν συνιστάται συνεχής χρήση.

  Στη  μαγειρική χρησιμοποιείται (ξερό ή δροσερό) για τις εξαιρετικές αρωματικές του ιδιότητες. Αρωματίζει ευχάριστα, κρέατα, ψάρια, κόκκινες σάλτσες, ακόμη και όσπρια. Με το θυμάρι μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμές μαρινάδες , ενώ με το θυμαρέλαιο αρωματίζουμε τα φαγητά και τις σαλάτες μας. 

  Προσοχή στη χρήση
  Όπως όλα τα βότανα και αρωματικά φυτά έτσι και το θυμάρι πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή.  Η συνεχής και αλόγιστη χρήση του μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του θυροειδούς, καθώς και ζαλάδες, διάρροια και καρδιακή κατάπτωση. Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση του από υπερτασικούς γιατί ανεβάζει την αρτηριακή πίεση
Σχετικά Προϊόντα