Δωρεάν Mεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 60€ και
βάρους έως 3 κιλά
Καλάθι Αγορών (0)

Δαφνόφυλλα

Δαφνόφυλλα
Δαφνόφυλλα
Δαφνόφυλλα καθαρού βάρους 68γρ. Συλλέγονται στην ελληνική ύπαιθρο.
Κωδικός προϊόντος:
ΒΟΤ-3
Άμεσα διαθέσιμo
  • Τα φύλλα της δάφνης χρησιμοποιούνται τόσο στη μαγειρική όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς.

    Στη μαγειρική, τα δαφνόφυλλα χρησιμοποιούνται σε σάλτσες, σε μαγειρευτά φαγητά (όπως το στιφάδο, οι φακές, οι σουπιές κ.α.) ενώ συνδυάζονται πολύ με κρέατα, αλλά και ψάρια. Τέλος, για όσους αγαπούν το διακριτικό άρωμα των φύλλων της δάφνης μπορούν να φτιάξουν με αυτά ένα καταπληκτικό λικέρ.

    Όσο για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, τα δαφνόφυλλα βελτιώνουν την πέψη, βοηθούν στους κολικούς και στη συγκέντρωση αερίων στα έντερα, προσφέρουν ηρεμία πριν τον ύπνο, βοηθούν στην ομαλή έμμηνη ρύση των γυναικών, ανακουφίζουν από πόνους ρευματισμών και αρθρίτιδων, βοηθούν σε περιπτώσεις τραυματισμών και διαστρεμμάτων, με πλύσεις καταπολεμούν την ψώρα, και καταπολεμούν την τριχόπτωση και την πιτυρίδα, συμβάλλοντας στο δυνάμωμα των μαλλιών

    Οι πληροφορίες που δίνονται εδώ έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές ή γενικότερα συμβουλές για θέματα υγείας, o μόνος αρμόδιος για τις οποίες είναι ο προσωπικός σας γιατρός. 

  • Για να φτιάξουμε αφέψημα από δαφνόφυλλα, βάζουμε 1 κουταλιά φαγητού από τριμμένα δαφνόφυλλα, ή 3-4 φύλλα, μέσα σ’ ένα ποτήρι βραστό νερό. Το αφήνουμε για 10-15 λεπτά, στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε ανάλογα. Για πλύσεις προετοιμάζουμε το παραπάνω τσάι πιο συμπυκνωμένο, στη δόση των 50-60 γρ. σ’ ένα λίτρο νερό.