Δωρεάν Mεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 60€ και
βάρους έως 3 κιλά
Καλάθι Αγορών (0)

Άγιον Φως - Το θαύμα του Φωτός της Αναστάσεως στον τάφο του Χριστού

Άγιον Φως - Το θαύμα του Φωτός της Αναστάσεως στον τάφο του Χριστού
Άγιον Φως - Το θαύμα του Φωτός της Αναστάσεως στον τάφο του Χριστού
Το μοναδικό βιβλίο του διακεκριμένου θεολόγου και αρχιτέκτονα Χ. Σκαρλακίδη καταγράφει ογδόντα πέντε ιστορικές μαρτυρίες για την θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Φωτός στον τάφο του Χριστού, καλύπτοντας μια περίοδο 13 αιώνων (4ος-16ος αι.). Έβδομη έκδοση. Έγχρωμο. Μαλακό εξώφυλλο. Διαστάσεις 24,5Χ17,5εκ. Σελίδες 312. ISBN: 978-618-81239-9-1.
Κωδικός προϊόντος:
ΒΙΒ-97
Άμεσα διαθέσιμo
  • Η έλευση του Αγίου Φωτός κάθε Μεγάλο Σάββατο στον Τάφο του Ιησού είναι το μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα, επί 17 περίπου αιώνες. Το παρόν βιβλίο καταγράφει τη μαρτυρία της ιστορίας για το γεγονός αυτό, καλύπτοντας μια περίοδο 13 αιώνων (4ος-16ος αι.).
    Ογδόντα πέντε συγγραφείς του μεσαιωνικού κόσμου, ανάμεσά τους 14 Γάλλοι, 9 Άγγλοι, 7 Έλληνες, 6 Γερμανοί, 5 Άραβες, 5 Αρμένιοι, 4 Πέρσες, 4 Ιταλοί, 3 Ρώσοι, 3 Ισλανδοί, 2 Αιγύπτιοι, 2 Χαλδαίοι, 1 Μολδαβός, 1 Αιθίοπας, 1 Σύρος, 1 Βέλγος, 1 Αυστριακός και 1 Ελβετός, περιγράφουν την κάθοδο του Αγίου Φωτός, το οποίο κάθε Μεγάλο Σάββατο φανερώνεται στον Τάφο του Θεανθρώπου ως υπενθύμιση και ως επαλήθευση της Αναστάσεώς Του.
    Επιπλέον, οι μετρήσεις των Καθηγητών Αντρέι Βολκόφ και Τζούλιο Φάντι στον Τάφο του Ιησού το Μεγάλο Σάββατο του 2008 και του 2019 αντίστοιχα, επιβεβαιώνουν επιστημονικά την κάθοδο του Φωτός και την ανεπαίσθητη θερμότητα της Ιερής Φλόγας τα πρώτα λεπτά μετά την ανάφλεξή της, αποκαλύπτοντας γεγονότα γνωστά επί αιώνες, τα οποία χαρακτηρίζονται από τους επιστήμονες "απίστευτα και πλήρως ανεξήγητα". Στο βιβλίο περιέχεται επίσης και μία ιστορική-αρχαιολογική έρευνα σχετικά με την αρχική μορφή του Τάφου του Ιησού και του βράχου του Γολγοθά, μαζί με μια σειρά αναπαραστάσεων των δύο τοποθεσιών, όπως φαίνονταν το έτος 33 μ.Χ.