Δωρεάν Mεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 60€ και
βάρους έως 3 κιλά
Καλάθι Αγορών (0)

Συναξαριστής - Απόδοση στην Νεοελληνική, τόμος Δ' Μάρτιος - Απρίλιος

Συναξαριστής - Απόδοση στην Νεοελληνική, τόμος Δ' Μάρτιος - Απρίλιος
Συναξαριστής - Απόδοση στην Νεοελληνική, τόμος Δ' Μάρτιος - Απρίλιος
Ο αυθεντικός συναξαριστής του Αγίου Νικοδήμου στην απλή καθομιλουμένη γλώσσα μας και με ενσωματωμένο το Νέο Μαρτυρολόγιο (νεότεροι - σύγχρονοι μάρτυρες) και το Νέο Εκλόγιο (επιλεγμένοι βίοι διαφόρων νεοτέρων αγίων). Τόμος Α΄. Περιλαμβάνει τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο. Σκληρό εξώφυλλο. Σελίδες 351. Διαστάσεις 17Χ24. Εκδότης: Συνοδεία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου (Βενέδικτος Ιερομόναχος), Νέα Σκήτη, Άγιον ...
Κωδικός προϊόντος:
ΒΙΒ-46
Άμεσα διαθέσιμo
  • "Ο Συναξαριστής αυτός είναι πολύφωτος Ουρανός, ο οποίος ως μέγα Φωστήρα και λαμπρότατο ήλιο έχει τον Δεσπότη Χριστό, ως αργυροειδή και ολόφωτη Σελήνη έχει την υπεραγία Θεοτόκο, ως απλανείς και ανεξάλειπτους Αστέρες περιέχει όλους τους χορούς των Αγίων απάντων. Γι' αυτό φωτίζει, θερμαίνει, ζωοποιεί και διεγείρει σε καλλιέργεια των αρετών όλη την Εκκλησία του Χριστού και όλη την υφήλιο κτήση. Ο Συναξαριστής αυτός δίκαια πρέπει να ονομασθεί «Κήπος πολυειδής και ευωδέστατος της αγίας Εκκλησίας του Χριστού», γεμάτος από Υακίνθους, από Ναρκίσσους και Κινναμώμους και από όλα τα καλλίτερα και ευωδέστατα μύρα και αρώματα, με του οποίου τις λαμπρότητες και χάριτες αυτή γλυκαίνει, ευφραίνει, χαροποιεί και ευωδιάζει τα δικά της τέκνα, το καθένα ανάλογα με την τάξη που ανήκει και το επάγγελμα.
        Η Εκκλησία είναι στ' αλήθεια Κήπος, στον οποίο βρίσκονται Ρόδα μαρτύρων, Κρίνα Παρθένων, Ία χηρευουσών και Κισσοί των πανδρεμένων. Ο Συναξαριστής αυτός πρέπει να ονομασθεί κοινό ιατρείο των ψυχών, από το οποίο κάθε Χριστιανός δέχεται την θεραπεία του πάθους του• γι' αυτό είπε ο μέγας Βασίλειος• "Οι βίοι των αγίων ανδρών είναι γραμμένοι σαν να έχουν ζωγραφισθεί, σαν ζωντανές εικόνες της πολιτείας του Θεού πρόκεινται προς μίμηση των αγαθών έργων• και λοιπόν από ό,τι κάποιος αισθάνεται ότι έχει έλλειψη, μελετώντας εκείνον τον άγιο, σαν από κάποιο κοινό ιατρείο δέχεται το κατάλληλο φάρμακο για την ασθένειά του" (Επιστολ. α´).

    Στην έκδοση βρίσκεται ενσωματωμένο το Νέο Μαρτυρολόγιο και το Νέο Εκλόγιο.
    Διατίθεται με σκληρό εξώφυλλο.