Δωρεάν Mεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 60€ και
βάρους έως 3 κιλά
Καλάθι Αγορών (0)
Φίλτρα Αναζήτησης
Παραγωγοί
Εύρος τιμής
  • Ημερολόγιο 2022
  • Επετειακά Βιβλία 1821-2021
  • Βάμα Πρόπολης
  • Ανθόνερο Κενταύριο (200ml)

Κομποσχοίνια χεριού

ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΚΟΙΝΙ ή κομποσχοίνιον (= κόμπος + σκοινί) είναι γνωστό σαν ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι μοναχοί, όταν επαναλαμβάνουν την μονολόγιστη ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», όταν δηλαδή επικαλούνται τον Κύριο. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προέτρεπε ιδιαίτερα, να φορούν όλοι οι πιστοί στα χέρια τους κομποσχοίνι και να προσεύχονται προς τον Κύριο.

Σήμερα το φορούν πολλοί άνθρωποι, νέοι, ηλικιωμένοι, επιστήμονες, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, πολιτικοί κ.λ.π. περισσότερο και ως βραχιόλι, σαν φυλακτό προστασίας.

Ο κάθε κόμβος είναι πλεγμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζονται  9 σταυροί, που συμβολίζουν τα τάγματα των αγίων αγγέλων. Ο μοναχός σε όλη τη διάρκεια της πλέξης τού κομποσκοινίου προσεύχεται.

Ο σταυρός του κομποσκοινιού μας μιλά για τη θυσία και τη νίκη του Χριστού κατά του διαβόλου, της ζωής επί του θανάτου, της ταπεινώσεως επί της υπερηφανίας.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική μόνο για το χρώμα του νήματος του κομποσχοινιού. Το χρώμα της χάντρας μπορεί να διαφέρει από αυτό της φωτογραφίας.

Η παραπάνω παρατήρηση δεν ισχύει για τα είδη που αναφέρονται λεπτομερώς και στο χρώμα των χαντρών των κομποσχοινιών.

Ταξινόμηση κατά:
Εμφάνιση: