Δωρεάν Mεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 60€ και
βάρους έως 3 κιλά
Καλάθι Αγορών (0)
 • Μικρή Παράκληση της Παναγίας
 • Εντομοαπωθητική αλοιφή
 • Αλοιφή για τσιμπήματα εντόμων
 • Αντιχιλιαστικόν Εγχειρίδιον

ΑΡΘΡΑ

Εμφάνιση Όλων
 • Γαϊδουράγκαθο, ένα πολυφάρμακο της φύσης!

  Το γαϊδουράγκαθο χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό φυτό από τον 4ο αιώνα π. Χ. και πρώτος το περιγράφει ο Θεόφραστος με την ονομασία "Πτέρνιξ". 

  Είναι το πιο μελετημένο και ισχυρότερο φυτό για την θεραπεία ηπατοπαθειών με αναρίθμητες επιστημονικές μελέτες.

  Η σιλυμαρίνη, η οποία αποτελεί το δραστικό συστατικό του, στην πραγματικότητα είναι μια ομάδα ενώσεων (σιλιμπινίνη, σιλιδιανίνη και σιλικριστίνη) που συνδυάζονται προκειμένου να παρέχουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία.

  Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γαϊδουράγκαθου είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του. Επίσης, το γαϊδουράγκαθο περιέχει σιλυμαρίνη και σιλυβίνη, δύο αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι προστατεύουν το ήπαρ από τις τοξίνες, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων από το αλκοόλ. Έχει βρεθεί ότι η σιλυμαρίνη όχι μόνο αυξάνει τη γλουταθειόνη (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό ζωτικής σημασίας για την αποτοξίνωση του ήπατος), αλλά βοηθά επίσης την αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων.

  Ωστόσο, το να θεωρηθεί ότι το γαϊδουράγκαθο είναι ένα βότανο που ωφελεί μόνο το ήπαρ είναι πολύ λίγο, δεδομένου ότι διαθέτει επιπλέον οφέλη. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και οι εν δυνάμει αντικαρκινικές του ιδιότητες.

  Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Βοτανικό Συμβούλιο (ABC) οι ειδικοί συστήνουν να περιλαμβάνονται τυποποιημένα προϊόντα γαϊδουράγκαθου στις θεραπευτικές μεθόδους κατά του καρκίνου και κυρίως όπου υπάρχει βλάβη ή πιθανή βλάβη στο συκώτι ή τα νεφρά από την αλλοπαθητική θεραπεία.

  Εκτός από την ενίσχυση της υγείας του ήπατος και την προστασία από τον καρκίνο, το γαϊδουράγκαθο έχει και τα παρακάτω πιθανά οφέλη:

  1. Υγεία των νεφρών: Είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την αναγέννηση των κυττάρων των νεφρών και αποδεικνύεται χρήσιμο ακόμη και σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

  2. Υγεία της καρδιάς: Αυξάνει τα επίπεδα της ωφέλιμης HDL χοληστερίνης και μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Η σιλυμαρίνη βοηθά επίσης στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

  3. Διαβήτης: το γαϊδουράγκαθο βελτιώνει επίσης τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη.

  4. Υγεία του εγκεφάλου: Το γαϊδουράγκαθο φαίνεται ότι διαθέτει νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Έρευνες έδειξαν ότι είναι ευεργετικό στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της νόσου του Πάρκινσον.

  Το γαΪδουράγκαθο είναι ένα βότανο - ίαμα που προτιμάται από πολλούς για μια ποικιλία ασθενειών λόγω της αποτελεσματικότητάς του και της μη επικινδυνότητάς του.

  Οι πληροφορίες - ιδιότητες που παρουσιάζονται στο παραπάνω κείμενο για το γαϊδουράγκαθο, παρέχουν ενημέρωση και δεν μπορούν να αντικαταστήσουνσε καμιά περίπτωση την ιατρική γνωμάτευση ή θεραπεία.